Author: HFW Expo

Продолжуваме со истражување на витамините и човековото тело. Овој пат, Алек Дренко ни пишува за еден многу важен витамин за човекот - Витамин Б1. Прочитајте го неговото излагање во продолжение :) Дали сте слушнале за Бери - бери, Верникеова енцефалопатија или Корсакова психоза? Ни јас, но...

Во Витамините и човековото тело: Витамин А - Part 2 ќе го продолжиме разговорот и ќе дознаеме нешто повеќе за проблемите кои ги имаме, а можат директно да се препишат како резултат на недостаток на Витаминот А....

Летните температури го достигнаа својот максимум (барем засега :|), па сосема е нормално тоа што вентилаторите ни станаа најдобри пријатели. Во текот на летото, сосема е нормално да не сакате да ја напуштите својата ладна соба, и да потфрлите во вашите тренинзи. Сепак, постојат начини...

Човечкото тело поседува свои начини да не предупреди кога е преморено. Прочтитајте ги негативните ефекти од недоволен сон, како и корисни совети за нивно надминување!...

Ако не ве влече ниедна спортска дисциплина, а сте малку (читај: малку повеќе) носталгични за безгрижните детски денови во маало, имаме натпревар за вас! За прв пат на HFW Expo - натпревар во улични игри: издание НАРОДНА! На овој турнир можете да се пријавите самостојно...

22 & 23ти септември 2018, Градски Парк Скопје - Терени Работнички   Летото полека одминува, па ако си дозволивте да „се опуштите“ време е полека да им се вратиме на здравите навики и активности. Ако не знаете од каде да почнете ние ќе ви помогнеме – посетете...